Soppa med vietnamesiska köttbullar
Spara vattnet som blir kvar från soppan! Det är en jättegod buljong, till tillexempel en såsig wok. I bilden har det serverats utan tofu och nudlar.
Ingredienser (ca 30 st á 18-19 g)
- 4 vårlökar eller ca 1 dm purjolök
- 400-500 g fläskfärs eller kycklingfärs
- soya
- fisksås
- buljong
- ca 2 L vatten
- 300 g fast tofu
- 1 kruka koriander
- chilli/habanero
Recept
Koka upp vatten i en stor gryta.
Forma färsen till köttbullar och lägg i en skål.
“Krydda” vattnet med soya, fisksås och buljong.
Hacka upp den gröna delen av purjolöken.
När vattnet kokar ha i köttbullarna och den hackade purjolöken och låt dem sjuda.
Ifall fläskfärs låt dem sjuda tills de flyter upp,
om kycklingfärs låt sjuda i ca 15 minuter.
Ha i hackad chilli/habanero
Skär upp tofun i små bitar (ca 1 cm x 1 cm).
När köttbullarna är färdiga stäng av värmen och ha i tofun och koriandern.
Koka upp nudlar och skölj dem i kallt vatten, häll på smaklös olja (rapsolja) för att förhindra att de klibbar ihop.
Spara vattnet som blir kvar från soppan! Det är en jättegod buljong, till tillexempel en såsig wok.