Foto av creme ninon under tillagning. Foto av creme ninon efter att champagne hätts i.

Soppa på nyårsdagen gjord på champagneslattar från tolvslaget. Det finns många olika varianter av denna Crème Ninon men den tillskrivs Operakällarens kök. Ursprungliga efter en köksmäster Ecouard Nignon. Det skulle vara roligt att se Tore Wretmans recept.

Ingredienser


  • 1 charlottenlök, hackad, i smör i en varm kastrull
  • 1 buljongtärning
  • lite vatten
  • 2-3 dl djupfrysta gröna ärtor
  • champagneslattar (ca 2 dl)

Servering

  • crème fraiche eller grädde
  • ungsbakade mackor med cheddarost

Recept


Vi gjorde det enkelt för oss.

koka och mixa

ska egentligen passeras också

På slutet kom champagnen från igår i soppan, 2-3 dl, kunde ha varit mindre,

och allra sist kan man röra ned vispgrädde i tallriken, så att det blir en matig soppa.

Undrar om inte crème fraiche hade varit bättre, ärtorna är lite söta i sig själva.

Till soppan åt vi varma bröd med cheddarost, från ugnen